Menu

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/wwwgacse/public_html/templates/gk_rockwall/lib/framework/helper.layout.php on line 154

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/wwwgacse/public_html/includes/application.php on line 536
  • Διαβάστηκε 3196 φορές
  • E-mail

Προστατεψτε το εξοχικο σας

Θωρακίστε το εξοχικό σας!
Θωρακίστε το εξοχικό σας!

Αν αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή το 1/3 των ελληνικών νοικοκυριών – 3.000.000 στο σύνολο - , έχει στην ιδιοκτησία του εκτός από κύρια κατοικία και εξοχική, μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία, που έχει να προστατεύσουμε το εξοχικό μας από πιθανά χτυπήματα ληστών, οι οποίοι ενδεχομένως θα εκμεταλλευτούν τη μακρόχρονη απουσία μας ή ακόμα και την παρουσία μας την περίοδο των εορτών ή των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα εξοχικά μπαίνουν πολύ συχνά στο στόχαστρο διαρρηκτών, επειδή είναι ακατοίκητα τους περισσότερους μήνες του χρόνου αλλά και επειδή πολλά από αυτά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν τίποτα να τους κλέψουν από το εξοχικό», οι διαρρήκτες δεν ξέρουν «τι κρύβεται πίσω από την πόρτα σας». Έτσι, ακόμη κι αν δεν έχετε πολύτιμα αντικείμενα να κινδυνεύουν, ο χώρος σας παραμένει ένα στόχαστρο στο οποίο θα επιχειρήσουν πολύ εύκολα να εισβάλλουν, ιδίως εάν φαίνεται απροστάτευτος, αφήνοντας πίσω βανδαλισμένη την περιουσία σας.

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΑΣ

“Ένα εξοχικό σπίτι, για να προστατευθεί, θέλει - εκτός από μία καλή πόρτα - και παράθυρα ασφαλείας. Στα παράθυρα χρειαζόμαστε κάγκελα ασφαλείας με κρυφή κλειδαριά ή σιδεριές - πλαίσια, οι οποίες στηρίζουν τα ειδικά αντιβανδαλιστικά τζάμια τα οποία, αν και ραγίζουν δεν καταρρέουν με τα χτυπήματα”, σημειώνουν οι ειδικοί.
Τα κάγκελα ασφαλείας, τα οποία τοποθετούνται έξω από το παράθυρο, μπορεί να είναι σταθερά ή πτυσσόμενα. Τα πτυσσόμενα έχουν κάποιες αδυναμίες καθώς μπορεί κανείς να τα παραβιάσει πιο εύκολα. Μία ακόμα λύση είναι η τοποθέτηση παντζουριών από χάλυβα με περσίδες ανακλινόμενες, όπως στα παλιά ξύλινα πατζούρια, που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να επιλέξει κανείς, αλλά έχει αρκετά υψηλό κόστος.
Αν έχουμε μία καλή πόρτα βαρέως τύπου στην περίφραξη του εξοχικού, μπορούμε να τοποθετήσουμε διάφορες κλειδαριές, οι οποίες δεν βανδαλίζονται. Ο χρόνος που χρειάζεται για να παραβιαστούν συνήθως είναι αρκετά μεγάλος. Οι κλειδαριές τοποθετούνται στο εσωτερικό – κρυφές – και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση του διαρρήκτη. “Η κλειδαριά βρίσκεται μέσα σε μεταλλική κατασκευή, λαμβάνει εντολή από ένα τηλεχειριστήριο ή από έναν αισθητήρα που δεν είναι ορατός. Πρέπει να κάνει κάποιος κομμάτια την πόρτα για να μπει”, εξηγούν οι επαγγελματίες στην ασφάλεια.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Απαραίτητη είναι η ύπαρξη ενός καλού συστήματος συναγερμού. Όλοι οι συναγερμοί μπορούν να μας ειδοποιήσουν ακόμα και τηλεφωνικά – με αυτόματη κλήση στο κινητό ή στο σταθερό μας - ότι κάποιος παραβιάζει το χώρο μας. “Ο κλέφτης φοβάται πολύ το θόρυβο του συναγερμού – του χαλάει του δουλειά -, ενώ παράλληλα έχει αντίπαλο τον χρόνο”.
Στον εξωτερικό χώρο και περιμετρικά του σπιτιού καλό είναι τα ραντάρ να ενεργοποιούν προβολείς, που σίγουρα θα αιφνιδιάσουν και θα τρέψουν σε φυγή τους επίδοξους διαρρήκτες πριν καν πλησιάσουν την πόρτα μας. Ένας συναγερμός εξοχικού μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνει ραντάρ υπερύθρων διπλής ή και τριπλής/τετραπλής δέσμης, τα οποία κάνουν την πρόσβαση των δραστών σχεδόν αδύνατη χωρίς να τραβήξουν την προσοχή.

Τοποθετώντας ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, μπορούμε να επιβλέπουμε το εξοχικό μας από απόσταση. Το καταγραφικό CCTV καταγράφει μέσω των καμερών ό,τι συμβαίνει και μπορούμε να αναθέσουμε και σε εταιρεία security να τις επιβλέπει και να ειδοποιεί εμάς ή την αστυνομία, σε περίπτωση που συμβεί κάτι ύποπτο.
Οι IP κάμερες από την άλλη, αξιοποιώντας το διαδίκτυο, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούμε άμεσα το υλικό που καταγράφουν, από τον υπολογιστή ή το κινητό μας τηλέφωνο, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Εάν θέλουμε απόλυτη ασφάλεια στο χώρο μας, μπορούμε να συνδέσουμε το σύστημα συναγερμού με ένα κέντρο λήψης σημάτων και να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο εξοχικό μας. Το κέντρο θα λάβει αμέσως το σήμα της διάρρηξης, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του πελάτη, θα ενημερώσει το 100 ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και φυσικά θα ειδοποιήσει άμεσα και εσάς ή ακόμα και τον γείτονά σας για να ελέγξει το συμβάν. Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή, υπάρχουν λύσεις. Τοποθετώντας μία συσκευή GSM, εξασφαλίζουμε την επικοινωνία με το Κέντρο Λήψης και άρα την άμεση προστασία του χώρου μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ