Menu

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/wwwgacse/public_html/templates/gk_rockwall/lib/framework/helper.layout.php on line 154

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/wwwgacse/public_html/includes/application.php on line 536
  • Διαβάστηκε 8440 φορές
  • E-mail

Συχνες Ερωτησεις

Ενδεικτικό πελατολόγιο G.A.C. Security
Ενδεικτικό πελατολόγιο G.A.C. Security

Λύστε τις απορίες σας με ένα κλίκ!

 Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας προστατεύει τον πελάτη και την περιουσία του, εξασφαλίζοντας ότι σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να παραβιάσει το φυλασσόμενο χώρο από οποιοδήποτε σημείο (είσοδος, μπαλκονόπορτες κλπ) θα χτυπήσει ο συναγερμός, ενεργοποιώντας τη σειρήνα κίνδυνου. 
Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί κανονικά και όταν ο πελάτης βρίσκεται μέσα στο χώρο (π.χ. το βράδυ) απομονώνοντας απλώς τα εσωτερικά ραντάρ έτσι ώστε να κινείται ελεύθερα. Ο χώρος συνεχίζει να προστατεύεται από τις μαγνητικές επαφές που είναι τοποθετημένες στις πόρτες και τα παράθυρα, καθώς επίσης και από την περιμετρική κάλυψη εάν έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά ραντάρ. (π.χ. στο μπαλκόνι, στον κήπο κλπ)
 Ακόμα και στην περίπτωση όπου υπάρχει πρόβλημα με κάποια ζώνη του συστήματος συναγερμού, ο πελάτης μπορεί να το ενεργοποιήσει κανονικά, παρακάμπτοντας απλώς τη συγκεκριμένη ζώνη. Κατά την τοποθέτηση, ο τεχνικός πραγματοποιεί αναλυτική επεξήγηση στον πελάτη, δίνοντάς του όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τη λειτουργία του συστήματος. 
Σε κανονικές συνθήκες, το σύστημα συναγερμού λειτουργεί με το ηλεκτρικό ρεύμα. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, ωστόσο, το σύστημα αρχίζει να τροφοδοτείται από τη μπαταρία του και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα. 
 Για να εξασφαλίσει ο πελάτης ότι το σύστημά του θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να ανταποκριθεί σε τυχόν παραβίαση, θα πρέπει να φροντίζει να πραγματοποιεί το τακτικό service κάθε δύο χρόνια. Το service περιλαμβάνει αλλαγή των αναλώσιμων υλικών του συστήματος (μπαταρίες) καθώς και γενικό έλεγχο του συστήματος έτσι ώστε να βεβαιώνεται ότι όλες οι ζώνες λειτουργούν κανονικά. 
 Για να ελέγξει ο πελάτης τη σωστή λειτουργία του συστήματός του, μπορεί πολύ εύκολα να κάνει μόνος του μία δοκιμή. Έχοντας οπλίσει τον συναγερμό, πραγματοποιεί μία εικονική παραβίαση (ανοίγοντας μία πόρτα, ένα παράθυρο κλπ) και ελέγχει εάν χτυπάει ο συναγερμός στο χώρο. Σε αντίθεση περίπτωση, ο πελάτης πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρεία προκειμένου να επιλύσει τυχόν πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει η σειρήνα. 
 Αν η κουρτίνα μετακινηθεί μπροστά από ένα ανιχνευτή δέσμης,  υπάρχει ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί , όμως επειδή στα περισσότερα σπίτια οι ανιχνευτές είναι θερμοκρασίας και δεν τοποθετούνται σε σημείο που τους καλύπτει η κουρτίνα, δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. 
 Αν δείτε κάποιον εντός του οικοπέδου σας ανοίξτε τον εξωτερικό φωτισμό ή τα φώτα της κουζίνας, καλέστε την αστυνομία και εξηγήστε τους τι συμβαίνει. Καλό θα είναι να μείνετε μέσα σε ένα ασφαλές δωμάτιο όπως πχ μέσα στο μπάνιο, και να καλέστε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο όσο περιμένετε να έρθει η αστυνομία. Οι περισσότεροι ληστές δε θα επιχειρούσαν να κάνουν τίποτα σε μία κατοικία που υπάρχει μέσα ξύπνιος άνθρωπος. Όπως και να έχει όμως να θυμάστε ότι ζωή μας και η υγεία μας είναι πάνω από  όλα τα υλικά αντικείμενα και τα χρήματα.Αν έχετε συναγερμό στο σπίτι πάρτε μαζί σας το ασύρματο μπουτόν πανικού σας για να μπορείτε να το πατήσετε αν ακούσετε τον κλέφτη να έχει μπει εντός της οικίας. 
 Είναι η δυνατότητα που προσφέρει ο συναγερμός να λειτουργεί και ενώ είσαι μέσα στο σπίτι. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πληκτρολόγιο. Πολύ απλά του λες μέσο του πληκτρολογίου ότι: «Σε οπλίζω γιατί θέλω να κοιμηθώ ήσυχος, αλλά θέλω να λειτουργείς μόνο στην πόρτα, στα παράθυρα και στον φωταγωγό. Να μην λειτουργείς εκεί που κοιμάμαι, στο σαλόνι, στην τουαλέτα και στην κουζίνα.» 
 Υπάρχουν ειδικοί ανιχνευτές κίνησης που μπορούν να παραβλέπουν τη κίνηση των κατοικίδιων σας αναλόγως των κιλών τους. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 35 κιλά και με αυτόν τον τρόπο το κατοικίδιό μας μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα στο σπίτι χωρίς να έχουμε «ψεύτικους» συναγερμούς. Προσοχή: όταν αναφερόμαστε σε βάρος αναφερόμαστε στο συνολικό βάρος αν έχουμε περισσότερα από ένα κατοικίδια. Για παράδειγμα, αν έχετε δύο γάτες, η μία 5 κιλά και η άλλη 7,  το βάρος που θα πρέπει να παραβλέπει το ραντάρ θα είναι τουλάχιστον 12. 
 Δυστυχώς πολλές φορές τοποθετούμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας αφού κλέψουν εμάς η κάποιο γείτονα/συγγενικό μας πρόσωπο. Περιστατικά όπου οι ληστές παραβιάζουν οικίες για να ληστέψουν ελάχιστα χρηματικά ποσά, τροφή και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σήμερα. Ο σπουδαιότερος λόγος βέβαια, για την ύπαρξη συστήματος συναγερμού είναι, και θα είναι πάντα, η προστασία της οικογένειάς μας.Οι διαρρήκτες μισούν να βλέπουν συναγερμούς στα σπίτια που θέλουν να διαρρήξουν. Αυτό σημαίνει πως η πρόσβασή τους  στο σπίτι θα είναι δύσκολη και αποτελεί ρίσκο για αυτούς το οποίο δεν παίρνουν τις περισσότερες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι διαρρήκτες  προχωρούν σε ένα νέο στόχο, όταν αντιληφθούν πως το σπίτι έχει συναγερμό ασφαλείας, επειδή δεν θέλουν να διατρέξουν τον κίνδυνο να συλληφθούν. 
 Στα καλά συστήματα όλα τα εξαρτήματα και τα καλώδια είναι παγιδευμένα πολλαπλώς. Εάν λόγου χάρη κάποιος κόψει το καλώδιο ο συναγερμός θα δώσει σήμα κλοπής και ταυτόχρονα αναφορά στο Κέντρο λήψης σημάτων, για ποιο λόγο έδωσε συναγερμό. Εάν ανοίξουμε την σειρήνα ή την κεντρική μονάδα, εάν παίζουμε με το πληκτρολόγιο και άλλα τέτοια ο συναγερμός τα σημειώνει όλα αυτά. Εάν είναι σε λειτουργία θα δώσει επικίνδυνο σήμα και θα ενεργοποιήσει την σειρήνα. Εάν δεν είναι σε λειτουργία, όμως, δεν θα μπορεί να ενημερώσει το κέντρο λήψης για το επείγον περιστατικό, για αυτό θα πρέπει πάντα να μην ξεχνάμε να ενεργοποιούμε τον συναγερμό.
 Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία στη παράγραφο 2α το άρθρου 1/ Ν 3944/2011 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι: «Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή άμυνα και ιδιαίτερα: Μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας…» Επομένως αν δε πάρεις κάποιο σπρέι που να μπορεί να περάσει από ένα ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο αντιμετωπίζεις ποινή φυλάκισης για οπλοκατοχή. Καλό θα είναι να μάθετε κάποιες βασικές κινήσεις αυτοάμυνας και να φύγετε γρήγορα από εκεί που βρίσκεστε, αφού ένα αμυντικό όπλο μπορεί κάποιες φορές να στραφεί εναντίον σας από κάποιον εκνευρισμένο υποψήφιο ληστή/βιαστή.
 Ένας από τους κύριους στόχους των σύγχρονων συστημάτων βίντεο επιτήρησης είναι να δίνει πληροφορίες για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή σε μία επιχείρηση. Θα πρέπει βεβαίως να υπάρχει και ανάλογη ανακοίνωση-προειδοποίηση για τους ανθρώπους που εισέρχονται σε περιοχή βίντεο επιτήρησης. Τουαλέτες, γκαρνταρόμπες – δοκιμαστήρια και χώροι για το διάλειμμα του προσωπικού (break rooms) εξαιρούνται από την επιτήρηση.
 Οι καλές κάμερες ασφαλείας αλλάζουν αυτόματα την λειτουργία τους από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη λήψη. Όσο η ένταση του φωτός πέφτει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο η κάμερα αλλάζει αυτόματα λειτουργία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σκοτάδι. Κάποιες κάμερες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με υπέρυθρο φως. Μία λάμπα υπέρυθρων ακτινών διαχέει φως, το οποίο είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά επιτρέπει στην κάμερα να παράγει καλές εικόνες ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι.
 Το υλικό από τις αναλογικές κάμερες και τις κάμερες δικτύου μπορεί να συνδεθεί με ένα σύστημα που προσφέρει εκτός από την επιτήρηση και καταγραφή, αναπαραγωγή και μετάδοση μέσω δικτύου. Ο διαθέσιμος χρόνος καταγραφής εξαρτάται από την ποιότητα της εικόνας, τον αριθμό των εγκαταστημένων καμερών και την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου.
 Τα σύγχρονα συστήματα βίντεο επιτήρησης μας επιτρέπουν να ακούμε και να βλέπουμε ήχο και εικόνα (δικτυακά) on line από οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρισκόμαστε. Μία ηλεκτρονική διεύθυνση σας δίνει πρόσβαση στις εικόνες των καμερών ασφάλειας όλες τις ώρες και έτσι ενώ βρίσκεστε μακριά είναι σαν είστε εκεί. Μπορεί επίσης να έχετε πρόσβαση στην επιτήρηση χρησιμοποιώντας τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ